MERSİN / SİLİFKE - Uzuncaburç Ortaokulu

Uzuncaburç Ortaokulu

Uzuncaburç Mah. Sağlık Cad. No27/A SİLİFKE
Vizyon
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın; • Yaratıcı, • Dünyaya uyumlu, • Sorunlara çözüm getiren, • Girişken, • Yurtsever, • Yüksek donanımlı, • Üretken, • Ahlaklı, • Dinamik, • Öğrenmeyi seven, Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.
Misyon
Misyonumuz; • Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, • Bireysel farklılıkların önemsendiği bir ortamda, Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, • Üretken, • Yaratıcı, • Sorumluluk alabilen, • Sportif ve fiziksel çalışmalara önem veren • Hayvan sevgisine sahip • Karşısına çıkan problemlere çeşitli projelerle çözümler geliştirebilen bireyler yetiştirmektir. Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; • En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, • Teknoloji destekli, • Yabancı dil ağırlıklı ve • Dünya merkezli eğitim ile yetiştirmektir.
Başarılar
2009- 2010 Eğitim-Öğretim yılında il çapında yapılan Kros Yarışmasında Yıldız Kızlar 2000 m. Kategorisinde İl Birinciliği, Yıldız Kızlar Takımı 2000 m. İl İkinciliği, 2011-2012 yılı İlçe Bilgi Yarışması İkinciliği, 2011-2012 Yılı İlçe Kompozisyon Yarışması Birinciliği başarılarımız bulunmaktadır.
Kaloriferle
Dolmuşla...
Kasaba
Mersin İline 110 , İlçemize 30 km uzaklıktadır.